Natuurvoedingsadviseur

De basis van mijn werk als natuurvoedingsadviseur en orthomoleculair therapeut is om samen met jou te komen tot een zo goed mogelijk dagelijks eetpatroon. Een orthomoleculair voedingspatroon is hierbij de manier om zoveel mogelijk van de juiste bouwstoffen binnen te krijgen. Door te kiezen voor kwaliteitsvoedsel maken we verder optimaal gebruik van de in voeding aanwezige bouwstoffen.

Het huidige westerse voedingspatroon levert vaak niet de voedingstoffen die wij echt nodig hebben. De voeding past niet bij ons genetisch materiaal, met uitputting van het lichaam en ziekte als gevolg. Ook zijn de macronutriënten (koolhydraten, eiwitten en vetten) veelal uit balans. We eten in verhouding te veel koolhydraten, te weinig eiwitten en te weinig gezonde vetten. In de praktijk betekent dit aan de ene kant dat we cel opbouwende voeding in het patroon moeten introduceren. Aan de andere kant moeten we bepaalde voeding uitsluiten om de gezonde balans terug te krijgen.

Gezondheid is meer dan de afwezigheid van ziekte. Door meer kennis te vergaren van gezonde voeding is het mogelijk bewust de gezondheid te bevorderen. Daarnaast biedt kennis van gezonde voeding houvast om het lichaam goed te onderhouden. Daarmee kan je het heft in eigen handen nemen om de gezondheid te verbeteren en te handhaven. Door het voedingspatroon aan de situatie aan de passen, is het mogelijk te werken aan een biologisch evenwicht en de energie in balans te houden.

Daarnaast streef ik als natuurvoedingsadviseur naar een evenwicht op zuur-base niveau, hormonaal vlak, op het niveau van de neurotransmitters, in de darmflora, met betrekking tot het immuunsysteem en een evenwicht ten aanzien van de bloedsuikerspiegel.

Veel voedingstoffen werken met elkaar en zijn alleen in combinatie volledig werkzaam. Wanneer je bewuste keuzes maakt in wat je eet, wanneer je eet en hoe je het eten klaarmaakt, laat je voeding voor je werken. Hierbij is ook vooral een gezonde leefstijl belangrijk.

Een gezond voedingspatroon werkt preventief en curatief! We zijn wat we eten!

Natural by Food houdt ook rekening met de diversiteit in de samenleving
en biedt ook een intercultureel voedingsadvies op maat.

Neem contact op

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op via het formulier hiernaast.

info@naturalbyfood.nl

06 414 591 40

Kvknr. 82253420

Openingstijden:
Maandag – vrijdag: 09.00 – 17.00 uur
Zaterdag, zondag en feestdagen gesloten

Vraag een consult aan via het onderstaande formulier.

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.