Gezondheidsvoordelen van resistent zetmeelrijke voeding

Groene banaan

Groene banaan bevat resistent zetmeel en een gezonde dosis vitamine C, A, K, B (met name B6) en mineralen ijzer, magnesium en kalium.

Groene banaan is gunstig tegen diabetes het bevat een goede bron van magnesium. 100 gr bevat ongeveer 16 procent van de dagelijkse behoefte aan magnesium van het lichaam. Magnesium is een belangrijk mineraal omdat het invloed heeft op enkele honderden biochemische reacties die in het lichaam plaatsvinden. Een van deze cruciale functies is ervoor te zorgen dat onze bloedsuikerspiegel binnen het juiste bereik blijft. Onderzoek heeft aangetoond dat er een verband bestaat tussen het hebben van voldoende magnesium en diabetespreventie.

Insuline helpt bij het reguleren van het transport van magnesium in het lichaam voor gebruik bij het glucosemetabolisme. En als onderdeel van het metabolisme van glucose bevordert magnesium veel van de processen die betrokken zijn bij het afbreken van glucose in het lichaam. Magnesiumtekort zorgt ervoor dat het lichaam meer insuline nodig heeft dan normaal om glucose te metaboliseren, wat leidt tot insulineresistentie.

Vezels
Groene banaan bevat veel vezels, wat gunstig is voor de darmflora en de stoelgang.

Gewichtsbeheersing
Koolhydraten zijn niet per se slecht voor gewichtsbeheersing, zoals de meeste mensen denken. De vezels en het zetmeel in bakbananen zijn complexe koolhydraten (resistent zetmeel).Vezels en complexe koolhydraten worden minder verwerkt en langzamer verteerd dan de eenvoudige koolhydraten in bewerkte voedingsmiddelen. Ze houden je langer verzadigd en verzadigd na een maaltijd, wat kan betekenen dat je minder hoeft te snacken.

Hoog in antioxidanten
Groene banaan bevat een goede hoeveelheid van vitamine C. Deze vitamine werkt als een antioxidant die je immuunsysteem kan helpen versterken.

Kalium
De grote hoeveelheid kalium in Groene bananen is essentieel voor het behoud van de cel- en lichaamsvloeistoffen die uw hartslag en bloeddruk regelen.

De vezels in bakbananen helpen ook om je cholesterol te verlagen, waardoor je hart op zijn best blijft functioneren.